Monday, July 15, 2024


Ziua Veteranilor de Război – azi vor fi organizate în România mai multe ceremonii militare

Mai multe ceremonii militare vor fi organizate vineri, de Ziua Veteranilor de Război, potrivit Ministerului Apărării Naţionale. Ceremonia militară de…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at aprilie 29, 2022

Mai multe ceremonii militare vor fi organizate vineri, de Ziua Veteranilor de Război, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

Ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe sau buchete de flori organizată în Capitală va avea loc, începând cu ora 10,00, la Monumentul Eroilor Patriei amplasat în faţa Universităţii Naţionale de Apărare.

În acest context, va avea loc un eveniment de prezentare statică şi dinamică a unei autospeciale produse de Automobile Dacia SA, într-o configuraţie adaptată persoanelor cu deficienţe de mobilitate, autovehicul testat de plutonierul adjutant Vasile Zbâncă, militar rănit în teatrul de operaţii din Afganistan.

Activitatea va avea loc în prezenţa ministrului Apărării, Vasile Dîncu, a şefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, şi a directorului general al Renault Group România şi director al Automobile Dacia SA, Mihai Bordeanu.

De asemenea, ceremonii similare se vor desfăşura, în ţară şi în străinătate, la opere comemorative, cimitire şi monumente care omagiază sacrificiul veteranilor de război.

Tot vineri, reprezentanţi ai conducerii MApN vor avea o întâlnire informală, la Palatul Cercului Militar Naţional, cu veterani de război, elevi, studenţi şi cu militari-veterani ai teatrelor de operaţii.

În cadrul campaniei „Recunoştinţă veteranilor de război”, din seria manifestărilor dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, au fost distribuite, între 26 şi 28 aprilie, pachete-cadou celor 1.748 veterani de război şi celor 43 de văduve de război de pe teritoriul României, precum şi celor patru veterani din Republica Moldova. Echipele de distribuire a cadourilor în ţară au fost constituite din personal al unităţilor militare, sprijiniţi de voluntari, membri ai asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale de profil, menţionează Ministerul Apărării.

Pentru a marca această zi, primarul Laurențiu Neghină a organizat la data de 19 aprilie un eveniment în cadrul căruia, ca semn de apreciere și recunoștință faţă de veteranii de război, văduvele veteranilor şi văduvele de război ce locuiesc în municipiul Oneşti, le-a fost înmânat un ajutor financiar în valoare de 700 lei/persoană. Cei prezenți la eveniment au primit din partea primarului și a Consiliului Local Onești flori și diplome omagiale