Wednesday, July 17, 2024


Bani pentru grădiniță sau creșă de la angajator. În ce condiții pot primi părinții până la 1.500 de lei lunar

Ajutor de la angajator pentru părinţii care-şi trimit copiii la grădiniţă sau creşă. O lege prevede că angajatorul poate oferi…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 10, 2021

Ajutor de la angajator pentru părinţii care-şi trimit copiii la grădiniţă sau creşă. O lege prevede că angajatorul poate oferi cel mult 1500 de lei salariatului, iar mai apoi își va deduce cheltuielile din impozitul pe profit. Sunt însă şi condiţii pentru acordarea acestor bani: firma să fie plătitoare de impozit pe profit, iar grădiniţa sau creşa să aibă avizul Ministerului Educaţiei.

Banii se oferă în funcţie de cheltuieli. Dacă salariatul are cheltuieli lunare cu grădinița de 600 de lei, ei bine angajatorul ii va putea oferi doar aceasta sumă. În schimb, dacă acel salariat are costuri lunare cu grădinița de 2500 de lei, spre exemplu, angajatorul ii va putea oferi, în baza acestei legi, doar 1500 de lei.

Ca să primească banii, părinţii trebuie să parcurgă câţiva paşi. Întâi plătesc taxa la grădiniţă sau creşă, apoi duc la angajator dovada plăţii. Companiile mai pot cere şi acte care să ateste că şcoala sau grădiniţa respectivă este autorizată de Ministerul Educaţiei, iar copilul – înscris în sistemul de educaţie timpurie. Apoi se pot da banii.