Sunday, June 13, 2021


Cabinetele medicilor de familie, luate cu asalt din cauza numeroaselor adeverinţe medicale solicitate pentru reîntoarcerea elevilor în bănci

Hârtii, adeverinţe şi dosare. Asta adună părinţii acum, la începutul şcolii. Medicii de familie cer şcolilor să nu îi mai…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 11, 2021

Hârtii, adeverinţe şi dosare. Asta adună părinţii acum, la începutul şcolii. Medicii de familie cer şcolilor să nu îi mai trimită pe părinţi la cabinete, după hârtii inutile. S-a ajuns la situaţii absurde în care cer scutiri medicale pentru orele de sport făcute online. Sau, şi mai rău, sunt părinţi care nu vor să îşi trimită copiii la şcoală de frica virusului şi cer documente pentru diverse boli inventate.

Adeverințele medicale pentru ora de educaţie fizică online sunt cea mai nouă şi aberantă solicitare din cabinetele medicilor de familie.

Tot de hârtii medicale au avut nevoie părinţii pentru reintrarea în colectivitate, deşi ordinul comun de la Educaţie şi Sănătate arată clar că sunt valabile cele de anul trecut.

Conform legii, examenul de bilanţ al copilului se face anual la medicul de familie şi excepţional doar la intrarea într-un nou ciclu şcolar. Restul hârtiilor sunt aberante, spun medicii. Şi chiar pun copilul într-o situaţie care ar putea fi periculoasă.