Saturday, May 25, 2024


Oamenii nu mai au voie cu mai mult de 5 porci în gospodărie. Ce prevede proiectul

Un proiect al Ministerului Agriculturii provoacă neliniște în rândul crescătorilor de porci. Potrivit actului normativ, oamenii nu mai au voie…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 12, 2021

Un proiect al Ministerului Agriculturii provoacă neliniște în rândul crescătorilor de porci. Potrivit actului normativ, oamenii nu mai au voie să țină mai mult de 5 porci, în gospodărie.

De la acest număr în sus, ograda se transformă în exploatație comercială, ceea ce presupune respectarea unor reguli de bio-securitate stricte. Cum ar fi dușul obligatoriu pentru proprietar, înainte să intre în cocina porcilor. În plus, spații de anesteziere şi sacrificare. Autoritățile spun că doar așa putem scăpa de gripa porcină.

Doar cinci porci au voie în ograda gospodarilor. Unul singur în plus va transforma curtea în exploataţie comercială, iar proprietarul va fi nevoit să aibă un filtru de securitate, medic veterinar angajat şi două garduri în zona animalelor

În ultimii ani, fermierii romani au fost nevoiţi să sacrifice zeci de mii de porci din cauza pestei porcine. Însă ţara noastră încă este afectată de această molimă.