Friday, June 14, 2024


Peste 2500 de persoane legitimate de polițiști în cadrul acțiunilor de verificare a măsurilor de protecție

În perioada 13-14 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 15, 2021

În perioada 13-14 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni pe raza întregului judeţ.

S-a acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID – 19.

În cele două zile, un total de peste 300 de efective formate din polițiști, polițiști locali, jandarmi, împreună cu celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, restaurante, în piețe și în trafic.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, în perioada menţionată au fost verificate 387 de obiective, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate peste 2.500 de persoane și au fost verificate 745 de mijloace de transport.

Echipele mixte de control au identificat 166 de situaţii de nerespectare a măsurii de protecţie individuală în care s-a impus măsura sancționării contravenționale. În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Sursa: IPJ Bacău