Saturday, May 25, 2024


Două femei din Bacău au solicitat mai multe credite, în valoare totală de 100.000, pretinzând că sunt pensionare. Acum sunt cercetate de polițiști

La data de 17 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 18, 2021

La data de 17 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, au efectuat două percheziții la domiciliile a două femei, pe raza localităţii.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada 2018-2020, două femei, de 64 şi 66 de ani, ambele din Bacău, ar fi solicitat mai multe credite prin inducerea în eroare a reprezentanţilor unităţilor bancare cu privire la calitatea de pensionari, prezentând documente false în acest sens. Prejudiciul cauzat unităţilor bancare se ridică la aproximativ 100.000 de lei.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, împreună cu cei din cadrul Secţiilor 1 şi 2 Poliţie Bacău au pus în aplicare două mandate de percheziţie, ocazie cu care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente, înscrisuri şi telefoane mobile. Totodată, în baza a două mandate de aducere, cele două bănuite au fost conduse la sediul poliţiei în vederea audierii.

La descinderi au participat și criminaliști.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea și îndrumarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Sursa: IPJ Bacău