Tuesday, July 27, 2021


Elevii au anunțat că vor acționa în judecată autoritățile dacă nu se asigură transportul județean la școală

Reprezentanţii mai multor asociaţii de elevi din ţară anunţă că vor acţiona în judecată autorităţile şi vor depune plângere penală…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 19, 2021

Reprezentanţii mai multor asociaţii de elevi din ţară anunţă că vor acţiona în judecată autorităţile şi vor depune plângere penală pe numele premierului Florin Cîţu şi ministrului Sorin Cîmpeanu, dacă Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă privind blocarea facilităţilor de transport judeţean la şcoală.


Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES, Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) şi Asociaţia Elevilor din Mureş (AEMs) solicită „ferm” Guvernului Cîţu să nu adopte o nouă ordonanţă de urgenţă care „să blocheze” transportul elevilor.

Elevii susţin că guvernanţii nu vor rezolvarea problemei care persistă de ani buni.

„Conform Legii nr. 226/2020, elevii beneficiază de gratuitate la toate tipurile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic, fapt ce nu se aplică în momentul de faţă decât pentru transportul local şi cel feroviar. Problema semnalată de elevi pune accentul pe transportul judeţean şi pe faptul că în bugetul de stat ar fi trebuit să existe bani destinaţi transportului elevilor. Mai exact, Consiliile judeţene din ţară ar fi trebuit să primească finanţare de la stat pentru a asigura facilităţile pentru elevi, transportul judeţean rutier fiind principala modalitate prin care elevii din România fac naveta zilnic, pentru a avea parte de o educaţie de calitate”, se arată în comunicat.

Asociaţiile cer Guvernului să nu aprobe ordonanţa „care va duce la abandonul şcolar a zeci de mii de elevi.