Saturday, April 1, 2023


Învăţătoare acuzată de furt, înşelăciune. A cheltuit chiar și fondul clasei

Un scandal a izbucnit la o şcoală din Râmnicu Vâlcea după ce au ieşit la iveală mai multe probleme create…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 19, 2021

Un scandal a izbucnit la o şcoală din Râmnicu Vâlcea după ce au ieşit la iveală mai multe probleme create de unul dintre dascăli pe numele căruia există în acest moment în lucru două dosare penale.

O învăţătoare de 40 de ani, din Râmnicu Vâlcea, cadru didactic la Şcoala Gimnazială numărul 13, este acuzată că fură de mai multă vreme, înşală părinţii cărora le cere bani sub pretextul întrajutorării altor persoane, pe care însă îi joacă la păcănele, dar şi că îşi loveşte elevii, pe care-i lasă singuri în timp ce se duce la jocurile de noroc.
Din toate acuzaţiile, la Parchet şi Poliţie nu au ajuns decât plângerile pentru furt şi înşelăciune. Deocamdată, s-a deschis dosar penal doar pentru furt.
Sesizările au fost depuse abia în luna februarie a acestui an, motiv pentru care, susţine conducerea şcolii, nu s-au putut lua măsuri împotriva învăţătoarei, deşi problemele se cunosc de mai mulţi ani.
Între timp, aceasta a fost suspendată temporar, fiind în curs o anchetă pentru excluderea ei din învăţământ.
„Auzisem că este împătimită a păcănelelor, că obişnuieşte să se împrumute de la părinţi şi alte persoane şi nu mai dă banii înapoi”, a declarat directorul şcolii la care predă învăţătoarea, prof. Ion Gherghinaru, care recunoaşte că lucrurile au luat amploare de puţin timp, iar părinţii refuză acum să-şi mai trimită copiii la şcoală.
Aceeaşi sursă a mai precizat şi că jumătate dintre părinţii clasei pregătitoare la care predă învăţătoarea au fost de acord să depună sesizări că au fost înşelaţi cu bani. În acest caz a fost sesizată Comisia de Etică.
Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, joi, 18 februarie, o echipă de control a fost prezenta la unitatea şcolară pentru mai multe verificări.
Sursa: adevarul.ro