Friday, June 18, 2021


Sudiu: Opt din zece tinere din Europa evită anumite spații publice, de teamă că ar putea fi hărțuite

Majoritatea tinerelor femei din Europa evită să meargă în anumite locuri sau cartiere de teamă că ar putea fi agresate…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 19, 2021

Majoritatea tinerelor femei din Europa evită să meargă în anumite locuri sau cartiere de teamă că ar putea fi agresate sau hărțuite, indică un raport european publicat vineri, citat de Agerpres.

„De teamă că ar putea fi agresate fizic sau sexual ori hărţuite, 83% dintre femeile cu vârste între 16 şi 29 de ani evită să meargă singure în anumite locuri, fie să se deplaseze pe anumite străzi sau cartiere, fie să se afle izolate cu o altă persoană”, potrivit studiului realizat de Agenţia europeană pentru drepturi fundamentale (FRA).

Pentru realizarea studiului, FRA a interogat, în anul 2019, 35.000 de persoane din Uniunea Europeană, Regatul Unit şi Macedonia de Nord cu privire la percepţiile lor asupra infracţionalităţii, securităţii şi drepturilor victimelor.

„Tinerele femei în special evită diferite locuri temându-se pentru securitatea lor. Aceasta este o chestiune importantă în termeni de egalitate, întrucât demonstrează că ele nu pot utiliza spaţiile publice în aceeaşi manieră ca bărbaţii”, a declarat autorul raportului, Sami Nevala, pentru AFP.

În comparație, doar 58% dintre bărbaţii din aceeaşi categorie de vârstă afirmă că adoptă acelaşi comportament.

Studiul mai arată că peste 22 de milioane de persoane sunt atacate fizic în fiecare an în Uniunea Europeană şi că 110 milioane sunt ţinta hărţuirii.