Friday, June 18, 2021


Guvernul a aprobat bugetul. Premierul Cîţu: În weekend, acesta va fi trimis Parlamentului pentru aprobare

Premierul Florin Cîţu a spus vineri seara că Guvernul a aprobat bugetul pe anul 2021. Demnitarul a dezvăluit faptul că…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 20, 2021

Premierul Florin Cîţu a spus vineri seara că Guvernul a aprobat bugetul pe anul 2021. Demnitarul a dezvăluit faptul că acesta va fi trimis în Parlament în acest weekend, astfel încât parlamentarii să-şi organizeze calendarul de dezbateri

„Cheltuielile totale sunt 397.550 milioane lei şi cheltuielile de personal 109.519 milioane de lei. La bugetul de stat cheltuielile totale sunt de 223.702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane de lei. Deficitul bugetului general consolidat sau soldul bugetului general consolidat este de 80 de mii milioane de lei. Nu s-a modificat nimic”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

În ceea ce priveşte eventualele amendamente, Florin Cîţu susţine că parlamentarii puterii nu aibă propuneri care ar putea majora deficitul. Dacă parlamentarii din opoziţie vor avea amendamente, acestea vor fi analizate.

„Nu cred ca trebuie sa depăşim acest deficit, vom vedea atunci. Eu ţin la acest deficit, este agreat în plan internaţional (…) Eu ştiu că parlamentarii (cei din alianţa de guvernare n.r) nu vor depune amendamente”, a declarat Florin Cîţu.