Monday, July 26, 2021


Onestenii pot face propuneri de îmbunătățire sau corectare la REGULAMENTUL privind intretinerea si circulatia cainilor cu stãpân in Municipiul Onești

Pe site-ul primăriei Municipiului Onești,  www.onesti.ro se aflã în consultare publica Regulamentul privind intretinerea si circulatia cainilor cu stãpân in Municipiul Onești….

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 24, 2021

Pe site-ul primăriei Municipiului Onești,  www.onesti.ro se aflã în consultare publica Regulamentul privind intretinerea si circulatia cainilor cu stãpân in Municipiul Onești.

Reprezentanții instituției fac un apel către toți cetățenii interesati, sa citească regulamentul și sa facă propuneri sau amendamente privind anumite măsuri ce fac parte din acest proiect.

Unul din motivele care au stat la baza elaborării acestui regulament o reprezintă înmulţirea necontrolată a câinilor fără stăpân, dar şi deţinerea animalelor de companie fără ca acestea sa fie înregistrate și sterilizate.

Cu toate că, au fost luate măsuri repetate pentru capturarea câinilor fără stăpân şi transportul acestora în adăpostul public autorizat, nu se observă o scădere substanţială a numărului lor, existând în continuare riscuri pentru sănătatea cetăţenilor.

De asemenea, elaborarea unor reglementări privind întreţinerea şi circulaţia câinilor cu stăpân este necesară pentru preîntâmpinarea răspândirii bolilor zoonotice pe raza municipiului și protejarea sănătății cetățenilor în acord cu reglementările legale privind protecția animalelor de companie.

Onestenii pot consulta Regulamentul privind întreţinerea şi circulaţia câinilor cu stăpân în municipiul Onești pe site-ul instituției,www. onesti.ro și pot aduce încă pot veni cu  propuneri de îmbunătățire sau corectare a actualului proiect.

Regulamentul poate fi citit și mai jos:

Proiect-HCL_RICC