Sunday, May 19, 2024


Ce ar trebui să conțină lista medicamentelor esențiale, potrivit producătorilor din România

Reintroducerea listei de medicamente esențiale este salutată de reprezentanții producătorilor de medicamente din România, care se declară gata să le…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 1, 2021

Reintroducerea listei de medicamente esențiale este salutată de reprezentanții producătorilor de medicamente din România, care se declară gata să le producă în țară.

 

Reintroducerea listei de medicamente esențiale a fost anunțată săptămâna trecută de ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, care însă nu a dat mai multe detalii cu privire la produsele care se vor regăsi pe acea listă.

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România consideră că o asemenea listă este un prim pas extrem de important pentru îmbunătățirea accesului populației la medicamentele ieftine, care s-au găsit tot mai greu sau au lipsit cu totul din farmacii, se precizează într-un comunicat.

O listă a medicamentelor esențiale ar trebui întocmită conform cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, care a elaborat o asemenea listă în 2019, arată PRIMER, conform Stirilor Pro TV