Wednesday, August 17, 2022


Conducerea Poliției verificā modul în care s-a acționat ieri, în cazul bărbatului din Onești care a sechestrat și ucis doi muncitori

Doi bărbaţi au murit, ieri seară la Oneşti, în judeţul Bacău şi un al treilea este rănit şi a fost…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 2, 2021

Doi bărbaţi au murit, ieri seară la Oneşti, în judeţul Bacău şi un al treilea este rănit şi a fost dus la spital, în urma unui conflict în timpul căruia a avut loc o sechestrare de persoane.

Conducerea Poliţiei Române a dispus aseară ca o echipă de specialişti, condusă de adjunctul inspectorului general, chestorul Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie în cazul acestui eveniment.

Din echipa de verificare mai fac parte chestor de poliție Alexandru Scurtu, directorul S.I.A.S.-I.G.P.R., și comisar-șef de poliție Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al D.I.C.-I.G.P.R.

La finalizarea verificărilor, în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun, precizează comunicatul.

Pentru că polițiștii au făcut uz de armă, se deschide din oficiu o anchetă administrativă, care trebuie să lămurească cum au decurs negocierile, de ce ele au eșuat și mai ales de ce și de cât timp a fost nevoie până la intervenția în forță, din moment ce agresorul a avut suficient timp cât să le producă celor două victime răni fatale.

Trebuie lămurit, de asemenea, în ce condiții au avut loc negocierea cu specialistul din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău și când a fost luată decizia intervenției în forță în acest caz.

Soția agresorului, reținută pentru complicitate

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat acest dosar.

Între timp, soția agresorului a fost reținută pentru complicitate. Potrivit primelor informații, femeia se afla la etajul patru al aceleiași clădiri, cu un etaj mai sus față de apartamentul groazei. Polițiștii au găsit în geanta ei mai multe coliere din plastic.

Sursa: radioiasi.ro