Wednesday, July 17, 2024


Aproximativ 140.000 de români au căutat în luna februarie un loc de muncă

Aproximativ 140.000 de români au căutat în luna februarie un loc de muncă, domeniile cu cele mai multe oportunităţi pentru…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 4, 2021

Aproximativ 140.000 de români au căutat în luna februarie un loc de muncă, domeniile cu cele mai multe oportunităţi pentru candidaţi fiind retail, prestări servicii, IT/telecom, call-center/BPO, industria alimentară, producţie ori transport, potrivit datelor publicate de o platformă de recrutare.


Potrivit sursei citate, numărul este într-o uşoară creştere faţă de luna precedentă, cei mai mulţi dintre candidaţi venind din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi sau Ploieşti.

„Continuă să fie un interes destul de crescut pentru joburile remote, care în luna februarie au adunat peste 110.000 de aplicări. Candidaţii caută locuri de muncă şi angajatori care să le permită să lucreze de acasă sau într-un sistem de lucru hibrid. După un an de teste, în 2021 vom vedea care sunt rezoluţiile angajatorilor şi care vor fi deciziile lor pe termen lung cu privire la modul de lucru pe care îl vor adopta, mai ales că deja în multe companii începe să se vadă o revenire treptată la birouri”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România, arată Agerpres.