Sunday, August 14, 2022


Mai puţin de 20% din locuinţe sunt acoperite de o poliţă de asigurare în România

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) anunţă joi că mai puţin de 20% din locuinţe…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 4, 2021

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) anunţă joi că mai puţin de 20% din locuinţe sunt acoperite de o poliţă de asigurare, deşi, de exemplu, România este unul dintre statele europene cele mai expuse la riscul de cutremur, iar 54% dintre români spun că sunt îngrijoraţi de pericolul unui cutremur.

În România, procentul locuinţelor acoperite printr-o poliţă de asigurare este în continuare redus – mai puţin de 20% din totalul acestora fiind protejate, în ciuda creşterii interesului declarat al românilor faţă de asigurările de locuinţe şi pentru bunuri (+ 3 p.p. în 2020 faţă de 2019, conform unui sondaj realizat anul trecut de către IRES, la solicitarea UNSAR). Aceeaşi cercetare sociologică relevă şi faptul că 54% dintre români spun că sunt îngrijoraţi de pericolul unui cutremur – care rămâne al doilea cel mai important risc de care se tem, după incendiu”, arată UNSAR.

Sursa: News.ro