Tuesday, July 27, 2021


Atenție! Circulație semaforizată pe DN 11, Hârja, județul Bacău

Pe fondul lucrărilor de punere în siguranță a drumului din cauza căderilor de pietre de pe versant, traficul pe DN…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 5, 2021

Pe fondul lucrărilor de punere în siguranță a drumului din cauza căderilor de pietre de pe versant, traficul pe DN 11, km 107+120 – 107+500 stg., Hârja, județul Bacău, se desfășoară pe un sens, alternativ, dirijat prin semafoare.
Lucrările executate de S.C. Holtex Grup S.R.L. au început pe 25 februarie și prevăd defrișarea plantației din zona lucrărilor, rânguirea versantului, stabilizarea cu plase de protecție și de retenție, pentru a evita prăbușirile de pietre înregistrate în zonă, precum și consolidarea versantului prin construirea unui zid de sprijin. Termenul contractual este de șase luni, lucrările urmând a fi executate doar pe timpul zilei, cu semnalizarea aferentă și luarea tuturor măsurilor de siguranță de către constructor.
Inițial, la demararea lucrărilor de defrișare a vegetației, traficul în zonă a fost dirijat prin piloți, însă, având în vedere avansarea lucrărilor și gradul de complexitate al acestora, cu acordul IPJ Bacău – Serviciul Rutier, a fost instituită măsura semaforizării.
DRDP Iași reiterează apelul la înțelegere din partea conducătorilor auto pentru disconfortul produs în trafic, cu recomandarea de a circula cu atenție și cu respectarea semnalizării instituite în zona lucrărilor.