Tuesday, June 22, 2021


Doi bărbați au murit după ce s-au vaccinat anti-covid-19. Ce spun autoritățile

Bărbatul în vârstă de 45 de ani nu avea probleme cronice de sănătate, însă la numai patru ore de la…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 5, 2021

Bărbatul în vârstă de 45 de ani nu avea probleme cronice de sănătate, însă la numai patru ore de la vaccinare, el și-a pierdut cunoștința. A fost internat în spital, însă seara a fost externat pe propria răspundere. A doua zi însă, bărbatul de 45 de ani a murit. Potrivit medicului de familie al bărbatului, el era în evidență cu dislipidemie, adică colesterol mărit, dar și cu valori crescute ale tensiunii.

Un bărbat de 45 de ani a murit după vaccinare

Decesul bărbatului a fost raportat de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș, iar Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis azi mai multe precizări despre acest caz

Astfel, în cursul zilei de 2 martie, bărbatul în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, potrivit programării în platforma electronică, ca să i se administreze prima doza de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș. În urma triajului medical și a examenului clinic de specialitate realizate de către personalul vaccinator, nu s-au indicat probleme cronice de sănătate. Potrivit procedurii, după ce i s-a administrat doza de vaccin, acesta a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără să prezinte simptomatologie, părăsind apoi centrul de vaccinare.

Potrivit datelor oferite către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, bărbatul a fost adus cu ambulanța la Primiri Urgențe din spitalul Orășenesc Mioveni, ca urmare a unui episod de pierdere a conștienței, episod suferit la domiciliul acestuia.

Astfel, la sosirea în unitatea medicală, pacientul prezenta o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. După investigațiile specifice complexe, el a rămas sub supraveghere medicală, dar în seara aceleiași zile, acesta a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineața zilei de 3 martie, medicii de la Ambulanță, solicitați de familia bărbatului, au declarat decesul bărbatului, la domiciliu. În prezent, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente pentru efectuarea procedurilor specifice în vederea stabilirii cauzelor decesului. Potrivit medicului său de familie, persoana în cauză se afla în evidență cu dislipidemie (colestrerol mărit) și valori de tensiune crescute.

Un bărbat de 47 de ani a murit a doua zi după vaccinare

Numele lui este Ion Barbu și era angajat la Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) Gorj. Bărbatul în vârstă de 47 de ani a murit a doua zi după ce s-a vaccinat cu prima doză, adică pe 1 martie 2021. I s-a făcut rău luni dimineață, la scurt timp după ce a ajuns la locul de muncă. Acesta a decedat în urma unui stop cardio-respirator. Bărbatul era frate cu un cunoscut medic oftalmolog din Târgu Jiu.

”Cam după un sfert de oră de când a venit la serviciu i s-a făcut rău. Imediat, colegii au sunat la 112 şi cred că în doar 10 minute a venit un echipaj de la ambulanţă şi i s-a acordat asistenţă medicală. Din păcate nu s-a mai putut face nimic.

Ştiu că în urmă cu o zi se vaccinase împotriva coronavirsului. Nu avea o suferinţă. Ştiu că a avut în urmă cu mai mulţi ani o boală de plămâni. Avea un organism slăbit, pentru că nu se îngrijea de sănătatea lui“, a precizat un coleg de serviciu, conform Adevărul.ro.

„Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului.

Investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidenţiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”, adaugă reprezentanţii Comitetului naţional de coordonare a vaccinării.

Sursa: playtech.ro