Oneștiul a pierdut un om valoros! S-a stins din viață conf. univ. dr. EMILIA MUNTEANU – Curierul de stiri
Friday, April 19, 2024


Oneștiul a pierdut un om valoros! S-a stins din viață conf. univ. dr. EMILIA MUNTEANU

Zilele trecute, unul dintre cei mai buni și recunoscuți profesori de limba franceza din județul Bacău, Emilia Munteanu s-a stins…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 6, 2021

Zilele trecute, unul dintre cei mai buni și recunoscuți profesori de limba franceza din județul Bacău, Emilia Munteanu s-a stins din viata, după ce ani de zile s-a luptat cu o boala crunta.

„Primăria Municipiului Onești și instituțiile oneștene de cultură aduc un ultim și respectuos omagiu celei care a fost conf. univ. dr. EMILIA MUNTEANU, profesor de o deosebită ținută morală și profesională, un spirit mereu tânăr și aplecat către binele comunității, o mare prietenă a elevilor săi si o promotoare neobosită a limbii și culturii franceze. A fost o colaboratoare neobosită în multe proiecte culturale, a organizat și coordonat, în colaborare cu Primăria Eysines – oraș francez înfrățit cu Oneștiul, Premiile francofone „Grand Prix”, a fost inițiatoarea și coordonatoarea „Școlii francofone de vară”, cultivând, astfel, francofonia în sufletul a sute de tineri și copii.
Va rămâne în amintirea tuturor ca un exemplu de spirit deschis spre universalitate, ca un exemplu de entuziasm și credință în valorile umaniste, ca un exemplu de discreție și dedicație.
Dumnezeu s-o odihnească în pace și s-o așeze în lumina eternă!”
Acesta este comunicatul Primăriei Onești care, astfel aduce un ultim omagiu unui om valoros și dedicat al comunității.