Monday, September 20, 2021


Programul Rabla începe în aprilie

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a vorbit la Digi24 despre programul Rabla din 2021. Acesta spune că începe în luna aprilie,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 10, 2021

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a vorbit la Digi24 despre programul Rabla din 2021. Acesta spune că începe în luna aprilie, iar bugetul alocat este „cel puțin la fel” ca cel de anul trecut.

Tanczos Barna: Programul Rabla merge cel puțin cu bugetul de anul trecut, și cel puțin cu condițiile de atunci, adică valoarea tichetelor. Pornim în luna aprilie, am întârziat din cauza bugetului. La sfârșitul lunii aprilie trebuie să fim gata cu programul Rabla, ca să avem măcar 8 luni de implementare.

Mașinile electrice sunt mult mai scumpe, de aceea tichetul este de aproximativ 10.000 de euro pentru acestea. Tendința este încurajatoare, se dublează an de an numărul mașinilor electrice cumpărate în România. Suntem departe de Norvegia, de exemplu, unde sunt 50%, 60% mașini electrice.

Lumea trebuie să se pregătească pentru schimbările de pe piața auto. Pentru că în 10 ani de zile, producătorii, încet, încet vor scoate din producție majoritatea modelelor bazate pe motoare clasice.

Sursa: Digi24