Saturday, January 29, 2022


PNL face curățenie: 3 consilieri locali exclusi din partid!

Biroul Politic PNL Făgăraș a decis joi, 11 martie 2021, sancționarea cu excluderea din partid a trei membri care dețin…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 12, 2021

Biroul Politic PNL Făgăraș a decis joi, 11 martie 2021, sancționarea cu excluderea din partid a trei membri care dețin și funcții de consilieri locali, din cauza unor repetate abateri de la deciziile politice interne și de la statutul  partidului.

Este vorba de trei din cei cinci consilieri locali ai PNL, respectiv Magdalena Cențiu, Iulian Lascu și Marius Cerghizan.  Decizia va ajunge și în Biroul judeţean PNL și dacă rămâne definitivă, cei trei își pot pierde funcțiile de consilieri locali.

Conducerea partidului motivează această excludere prin faptul că cei trei nu urmează linia partidului și se face referire la mandatul primit pentru a vota tariful de 10,19 lei la salubritate, proiect inițiat de PNL. Totuși, în cadrul ședinței de consiliu local, cei trei au votat împotriva acestui tarif, după ce proiectul nu avea aviz de legalitate . În cadrul unui comunicat de presă, conducerea organizației locale explică motivul excluderii celor trei din PNL Făgăraș

„Biroul Politic PNL Făgăraș a decis joi 11 martie 2021 sancționarea cu excluderea din partid a trei membri care dețin și funcții de consilieri locali, din cauza unor repetate abateri de la deciziile politice interne și de la statutul  partidului. Este vorba despre Cențiu Magdalena, Cerchizan Marius și Lascu Iulian.

Motivul principal care a stat la baza sancționării l-a constituit faptul că cei trei consilieri s-au împotrivit proiectului dezbătut, inițiat și promovat de PNL, în vederea reducerii taxei de salubritate pentru cetățenii Făgărașului, la 10,19 lei/pers/lună. Consilierii în cauză, nu doar că au votat împotriva diminuării taxei de salubritate dar, dimpotrivă,  au votat pentru majorarea taxei la 16 lei/pers/lună, proiect inițiat de executiv, contribuind la intrarea în vigoare, de la 1 martie 2021, a noii taxe pentru întreaga populație a Făgărașului.

Cei trei consilieri locali mai primiseră inițial sancțiunea de atenționare pentru că au acceptat și votat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a ședințelor Consiliului Local a unor subiecte care nu fuseseră dezbătute în comisiile de specialitate, încălcând astfel prevederile legale și recomandările interne ale partidului.

PNL Făgăraș nu poate accepta fractionarea celor cinci mandate obținute de PNL Consiliul Local Făgăraș și, cu atât mai puțin, încălcarea deciziilor structurilor statutare de conducere ale formațiunii. Un subiect de o asemenea importanță care privește împovărarea cetățenilor orașului, prin stabilirea unei taxe exorbitante, excede strategiei partidului și, în consecință, nu poate fi tolerat.Deciziile Biroului Politic al Organizației PNL  Făgăraș, cu propunerea de sancționare cu excludere a celor trei membri de partid, va fi transmisă Biroului Județean PNL Brasov.”