Thursday, July 18, 2024


Mai mulți samsari din București, Bacău și alte șase județe ar fi obținut peste 20 de milioane de euro, fentând statul. Cum acționau

20 de milioane de euro. Atât ar fi obținut, fentând statul, mai multe grupări care intermediau vânzări de mașini la…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 17, 2021

20 de milioane de euro. Atât ar fi obținut, fentând statul, mai multe grupări care intermediau vânzări de mașini la mâna a doua, în decurs de numai trei ani.

Potrivit polițiștilor, suspecții cumpărau autoturisme second hand din vestul Europei și le vindeau în țara noastră fară să declare veniturile la stat și fară să plătească taxe, așa cum cere legea. Polițiștii au făcut miercuri peste 60 de percheziții în Capitală și în alte șapte județe.

Este vorba despre cinci grupări infracționale din care fac parte peste 30 de suspecți bănuiți că ar fi obținut ilegal un profit total de 20 de milioane de euro, echivalentul a 97 de milioane de lei.

Totul s-a întâmplat în perioada 2016 – 2019. În acest interval, suspecții ar fi achiziționat mașini la mâna a doua din state europene precum Germania, Franța, Italia sau Belgia. Automobilele erau cumpărate prin intermediul unor societăți comerciale, însă veniturile nu au fost declarate la stat, iar membrii grupării s-au sustras astfel de la plata taxelor.

La cele peste 60 de percheziții care au avut loc în Capitală dar și în alte 7 județe, oamenii legii au descoperit mai multe automobile cumpărate astfel dar și sume importante de bani. Toate aceastea vor fi confiscate, iar suspecții vor fi audiați la sediul IGPR dar și la sediul Parchetului Curții de Apel București.