Saturday, May 25, 2024


65.000 de elevi riscă să rămână cu medii neîncheiate pe semestrul I

65.000 de elevi se află în situație de risc de neîncheiere a mediei pe semestrul I din cauza imposibilității de…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 19, 2021

65.000 de elevi se află în situație de risc de neîncheiere a mediei pe semestrul I din cauza imposibilității de a avea acces la resursele tehnologice. Închiderea școlilor în contextul pandemiei de Covid-19 a adâncit inegalitățile dintre copii și a îngreunat, sau chiar a împiedicat accesul la educație pentru peste 600.000 de copii, care nu au avut acces la școala online. În acest context, pentru scăderea riscului abandonului școlar, Ministerul Educației a dispus recent măsuri de educaţie remedială, prin intermediul programului național pilot de tip „Școala după școală”, însă doar un sfert dintre cei care au nevoie s-au înscris la cursuri.

Peste 85% dintre cadrele didactice spun că elevii lor au nevoie de educație remedială. Arată asta datele unui sondaj realizat de Organizația Salvați Copiii. Totodată, dascălii atrag atenția că numărul de ore prevăzut de proiectul pilot, 20 pe lună, nu acoperă nevoile elevilor.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Edcuației: Trebuie să recunoaștem că sunt probleme generate de predarea online, au fost pierderi generate de deficiențele de acces la net sau echipamente, formarea cadrelor didactice. Am insistat ca orele remediale să se facă cu prezență fizică