Thursday, May 19, 2022


Activități de prevenție susținute de polițiști în școlile din județul Bacău

”Alegerile pe care le faci îți pot schimba viața complet!”Acesta este mesajul pe care polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 20, 2021

”Alegerile pe care le faci îți pot schimba viața complet!”Acesta este mesajul pe care polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară l-au transmis elevilor din județul Bacău, în cadrul activităților preventive și de informare susținute săptămâna aceasta în unitățile de învățământ.

În această săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Biroul de Siguranță Școlară au fost prezenți în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială ”Miron Costin” Bacău, Școala Gimnazială Lespezi, Școala Gimnazială Prăjești și Școala Gimnazială Filipeni, la ore de informare și activități preventive, pentru creșterea gradului de siguranță în mediul școlar.

Activitățile desfășurate de polițiști au avut drept scop reducerea comportamentelor de risc, prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării în rândul elevilor.

Principalele discuții purtate cu elevii au vizat teme ca violența, anturajul, împrejurările și condițiile care determină săvârșirea de infracțiuni, răspunderea legală și identificarea situațiilor de risc, gestionarea și înlăturarea lor. Astfel, copiii au înțeles că libertatea nu înseamnă să faci tot ceea ce vrei. Libertatea înseamnă să faci alegeri înțelepte, corecte, care să le transforme și să le aducă, pas cu pas, viața pe care și-o doresc. Astfel, elevii au înțeles și au fost de acord că violența în școală, consumul de droguri, alcool și tutun, absenteismul sau abandonului școlar, neimplicarea în procesul educativ și dezinteresul față de școală nu sunt alegeri înțelepte, de pe urma cărora nu vor avea nimic de câștigat.

Deoarece există un pericol permanent ca minorii să fie atrași în situații periculoase fie din necunoaștere, fie din naivitate, polițiștii băcăuani au o prioritate continuă în ceea ce privește prevenirea victimizării acestora, astfel încât vor continua desfăşurarea unor astfel de activități.