Sunday, September 19, 2021


Acțiuni în forță ale polițiștilor din Bacău, în ultimile douā zile. Peste 450 de testări cu aparatul etilotest, 56 de permise de conducere reţinute şi 18 certificate de înmatriculare retrase

Siguranţa rutieră – obiectiv prioritar pentru poliţiştii băcăuani. Peste 450 de testări cu aparatul etilotest, 56 de permise de conducere…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 22, 2021

Siguranţa rutieră – obiectiv prioritar pentru poliţiştii băcăuani. Peste 450 de testări cu aparatul etilotest, 56 de permise de conducere reţinute şi 18 certificate de înmatriculare retrase, sunt câteva dintre constatările la regimul circulației pe drumurile publice din perioada 20-21 martie a.c.

Poliţiştii băcăuani au intensificat acţiunile în trafic, pe principalele artere din judeţ, în scopul reducerii riscului rutier şi a numărului de evenimente rutiere grave.

Acţiunile au vizat prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv,viteza, traversarea străzii prin loc nepermis de către pietoni, neacordarea priorităţii pietonilor şi autovehiculelor, precum şi conducerea sub influenţa alcoolului. Astfel, au fost verificate 856 de autovehicule, legitimate peste 1200 de persoane şi 488 de testări cu aparatul etilotest.

În perioada 20-21 martie a.c., poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au aplicat 585 de sancţiuni contravenţionale, care urmare a acţiunilor derulate pe principalele artere rutiere din judeţ.

Dintre acestea, pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, polițiștii au aplicat 158 de amenzi;  pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice de către pietoni, au aplicat 11 sancţiuni;

 pentru nerespectarea regulilor referitoare la efectuarea manevrei de depăşire, 4 sancţiuni;

 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, 4 sancţiuni contravenționale;

 pentru conducerea unui autovehicul de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice au aplicat 8 sancţiuni

 pentru alte abateri de la legislaţia care reglementează circulaţia pe drumurile publice au fost aplicate 247 sancţiuni, iar restul la alte acte normative. De asemenea, au fost reţinute 56 de permise de conducere, din care 38 pentru depăşirea cu mai mult de 50km/h a vitezei legal stabilite, 5 pentru neacordare prioritate pietoni/vehicule, 8 pentru consum de băuturi alcoolice și 5 pentru alte abateri pentru care legea prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.