Friday, June 14, 2024


Bacāu:Peste 180 de societāti și peste 370 de mijloace în comun controlate de politisti, în ultimile 24 de ore. Amenzi de zeci de mii de lei

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 26, 2021

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică şi ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii băcăuani au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare.

Au fost verificate 182 de societăți comerciale şi 377 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 259 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 30.800 de lei.

Cu ocazia controalelor în trafic, conducătorii tuturor autovehiculelor verificate au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.