Sunday, May 19, 2024


Banca Națională a României trage un puternic semnal de alarmă: urmează să vină un val de scumpiri

Banca Națională a României, avertisment dur pentru români! Asupra României urmează să vină cel mai puternic val de scumpiri din…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 28, 2021

Banca Națională a României, avertisment dur pentru români! Asupra României urmează să vină cel mai puternic val de scumpiri din ultimii ani. Noile scumpiri vor viza direct cele mai de bază produse, dar și cele mai cumpărate bunuri ori servicii. Pe lângă toate acestea, inflația va cunoaște o creștere mai mare față de anul trecut.

Prețurile vor crește mai ales pentru alimente, dar și pentru cele mai cumpărate bunuri ori servicii. Le influențează majorarea tarifelor la energie electrică. În ultima perioadă și cursul valutar a început să urce.

La finalul anului trecut aveam cea mai mică inflaţie din ultimii 3 ani, dar vedem că minunea nu a ţinut mult pentru că prognoza făcută de Banca Naţională arată ca primăvara aduce majorări de preţuri. Proiecţia arată că abia anul viitor vom reveni la valori similare ale indicelui preţurilor de consum. Şi potrivit raportului despre inflaţie, scumpirile vin după creşterea preţului la energie ca rezultat a liberalizării pieţei. Şi vor fi în lanţ.

Sursa: Bugetul.ro