Friday, January 28, 2022


Platforma Ghiseul.ro a ajuns la un milion de utilizatori

Platforma digitală Ghişeul.ro a înregistrat, luni, utilizatorul cu numărul un milion, o persoană fizică din Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 30, 2021

Platforma digitală Ghişeul.ro a înregistrat, luni, utilizatorul cu numărul un milion, o persoană fizică din Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti care şi-a achitat impozitele, informează Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.


„La zece ani de la crearea sa, platforma Ghişeul.ro face istorie, înregistrând astăzi recordul absolut pentru administraţia publică din România: prima platformă digitală a statului român care ajunge la 1.000.000 de utilizatori. În plus faţă de creşterea exponenţială a utilizatorilor noi, în doar trei luni platforma a procesat aproximativ 950.000 de tranzacţii, în valoare de aproape 350.000.000 lei. Tot mai mulţi români au descoperit că ghişeul digital este simplu de utilizat, rapid şi sigur. În final, ţin să reamintesc că românii mai au la dispoziţie doar 3 zile pentru a beneficia de reducerea de 10% la plata anuală integrală a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport pentru persoanele fizice”, a declarat Octavian Oprea, preşedintele interimar al ADR.

Potrivit sursei citate, de la începutul anului 2021, peste 230.000 de utilizatori s-au înscris pe www.ghiseul.ro, echivalentul unei medii de aproape 2.700 de utilizatori noi în fiecare zi.