Saturday, September 18, 2021


Suspendarea ajutorului de 1.500 de lei pentru creșă sau grădiniță a fost publicată în Monitor

Guvernul a adoptat suspendarea facilității prin care firmele plătitoare de impozit pe profit aveau posibilitatea să acorde angajaților (părinți) 1.500 lei pentru…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 30, 2021

Guvernul a adoptat suspendarea facilității prin care firmele plătitoare de impozit pe profit aveau posibilitatea să acorde angajaților (părinți) 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță. Aceasta a apărut, luni în Monitorul Oficial.

Deși a fost adoptată joi seara, premierul Florin Cîțu a menționat în conferința de la finalul ședinței de Guvern doar celelalte măsuri din OUG. La fel a făcut și Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, dar el a postat pe Facebook. Ambii au omis să anunțe suspendarea facilității până la finalul anului, notează HotNews.

Deși toată lumea aștepta normele de aplicare, Guvernul a decis suspendarea ajutorului. Ministerul Finanțelor și-a motivat decizia susținând că măsura ar avea un impact bugetar de 4,5 miliarde de lei și că nu există o procedură de compensare clară.

Părinţii ar fi primit 1.500 de lei pe lună de la angajator, iar mai departe, firmele urmau să-şi scadă această cheltuială din impozitele plătite statului.