Thursday, May 19, 2022


Bacău: Acțiuni pentru creșterea nivelului de siguranță a cetăţenilor

La data de 30 martie a.c., poliţiştii din cadrul Staţiunii Slănic Moldova au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 31, 2021

La data de 30 martie a.c., poliţiştii din cadrul Staţiunii Slănic Moldova au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor prin prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilegale şi a respectării măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă.

Astfel, poliţiştii au verificat 34 de autovehicule şi au legitimat 55 de persoane care au fost instruite cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SAR-COV2 . De asemenea, au fost controlate 20 de obiective, respectiv, terase, hoteluri, restaurante, parcuri.

Poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.100 de lei.

Si poliţiştii din Dărmăneşti au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră a cetăţenilor prin respectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă.

Astfel, poliţişti de ordine publică şi poliţişti locali au legitimat 64 de persoane şi au controlat 36 de autovehicule. Totodată, au fost verificate 39 de persoane aflate în izolare sau carantină. S-au efectuat controale la 19 operatori economici şi 8 unităţi prevăzute cu personal de pază.

Au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.350 de lei.

Polițiștii din Comăneşti au fost prezenți în comunitate într-o acțiune organizată pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. În cadrul activităților specifice desfășurate, polițiștii, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au legitimat 40 de persoane şi au verificat 14 mijloace de transport.

Totodată, au fost consiliate 25 de persoane privind prevederile Legii 55/2020.

Poliţiştii au controlat 14 operatori economici de pe raza de competenţă şi 80 de persoane aflate în carantină sau izolare.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.240 de lei.

Sursa: IPJ Bacău