Tuesday, July 27, 2021


Bacău: Sute de polițiști în stradā pentru asigurarea ordinii publice de Paștele catolic

În judeţul Bacău vor acţiona peste 200 de poliţişti cu aproximativ 100 de autospeciale, în medie, zilnic, în sistem integrat,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 2, 2021

În judeţul Bacău vor acţiona peste 200 de poliţişti cu aproximativ 100 de autospeciale, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu Jandarmeria Română şi cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice şi respectarea măsurile de sănătate publică.

Efectivele de poliţie care participă la misiuni în această perioadă vor acţiona, pe de o parte pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigioare.

Referitor la activităţile de prevenire şi limitarea răspândirii infectării cu noul coronavirus, subliniem faptul că acestea vor fi desfăşurate împreună cu partenerii instituţionali. În acest sens, dorim să întărim un aspect menţionat de mai multe ori, scopul nostru nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a preveni răspândirea Covid – 19.

Astfel, poliţiştii, în echipe mixte cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, vor desfăşura activităţi specifice în centre comerciale, pieţe, mijloace de transport în comun şi pe terase, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecţie sanitară luate de autorităţi.

Protejarea sănătăţii cetăţenilor este prioritară, iar identificarea şi aplicarea măsurilor legale în cazul unor activităţi care ar putea duce la creşterea numărului de infectări este de importanţă crucială în această periodă. Cei mai mulţi dintre poliţiştii băcăuani aflaţi la datorie în această perioadă sunt din structurile de ordine publică, respectiv 130, iar 60 sunt poliţişti de la rutieră.

Alături de aceştia, ca de fiecare dată, sunt implicaţi în acest dispozitiv complex de asigurarea siguranţei cetăţeanului şi colegi de la alte structuri – transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.