Sunday, June 13, 2021


Chimcomplex a înregistrat în 2020 un profit net de 95 de milioane de lei

Compania Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, a anunțat joi prin intermediul unui…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 3, 2021

Compania Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, a anunțat joi prin intermediul unui comunicat că a înregistrat în 2020 un profit net de 95 de milioane de lei, cu EBITDA de 257 de milioane de lei, reprezentând 22% din cifra de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

Valoarea de piață a Chimcomplex este situată între 475 și 510 milioane de euro, luând în considerare multiplii de EBITDA din industria chimică. Rezultatele din 2020 și evoluția previzionată pentru acest an a permis companiei să reducă împrumuturile contractate pentru tranzacția Oltchim la numai 110 milioane de euro, un multiplicator al datoriei cu puțin peste 1,85 față de EBITDA anualizată.

În decembrie 2018, compania a contractat de pe piața financiară londoneză un împrumut de 164 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că în doar 2 ani a rambursat către finanțatori credite în valoare de 54 de milioane de euro din soldul inițial.

Chimcomplex Borzeşti, societate deţinută de omul de afaceri român Ştefan Vuza, a cumpărat la sfârșitul anulu 2018 activele combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. Finanţarea pentru cea mai mare parte a sumei dată de Vuza pentru Oltchim vine de la banca VTB Europe, cu capital rusesc, şi de la Credit Suisse.

“Chimcomplex și-a atins în acest an toate obiectivele, inclusiv cele financiare, dar calea a fost foarte diferită de modul în care am planificat-o. 2020 a fost un an de transformare. Am întreprins acțiuni decisive și am demonstrat multă rezistență. În același timp ne-am concentrat atenția pe încurajarea angajaților, focus pe nevoile clienților și sprijin pentru comunitățile noastre. Am închis anul, cu un bilanț mai puternic, gata să ne accelereze strategia și să realizăm planurile îndrăznețe de viitor”, a declarat Tivadar Runtag, directorul general al combinatului, notează economica.net