Friday, June 14, 2024


Cum a fost sărbătorită Învierea în pandemie

Duminică este zi de mare sărbătoare pentru catolicii și protestanții din întreaga lume. În țară, sâmbătă seară, sute de mii…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 4, 2021

Duminică este zi de mare sărbătoare pentru catolicii și protestanții din întreaga lume. În țară, sâmbătă seară, sute de mii de credincioși au primit vestea Învierii. Iar unii au mers în biserici pentru a lua Lumina Sfântă.

Ceremoniile religioase, cu încărcătură emoțională uriașă, au fost urmărite și pe internet, pentru că în lăcașurile de cult, enoriașii au putut intra în număr restrâns.

Bisericile nu au fost la fel de pline ca în anii obişnuiţi, când mulţimi de oameni ascultau slujba de Înviere şi se bucurau împreună de cea mai mare dintre sărbători.

La Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, preoţii, cu mască de protecţie pe față, au împărţit Lumina Sfântă a Învierii credincioşilor adunaţi în lăcaşul de cult.

În Maramureş este respectat obiceiul sfinţirii bucatelor, iar oamenii au dus în fața preoţilor coşuri cu bunătăţi.

Credincioşii care au mers la Înviere au putut circula – în mod excepţional – fără declaraţie pe proprie răspundere până la ora 2:00. Cei care nu au ajuns într-un lăcaş de cult au putut asculta slujba pe internet.