Sunday, May 19, 2024


Cîmpeanu: „Toate cadrele didactice primesc salariul întreg pentru luna aprilie. Concediul este opţional”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus, la postul b1TV, că toate cadrele didactice din România vor primi salariul integral pentru…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 5, 2021

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus, la postul b1TV, că toate cadrele didactice din România vor primi salariul integral pentru luna aprilie, în care majoritatea elevilor au vacanţă prelungită. Demnitarul a clarificat şi informaţiile legate de concediul dascălilor. ,,Este opţional, nu intră forţat în concediu, aşa cum s-a indus ideea”, a precizat ministrul. Sorin Cîmpeanu a vorbit şi despre recuperarea materiei, în perioada vacanţei.

,,Am insistat să lăsăm posibilitatea derulării orelor de recuperare inclusiv pe perioada vacanţei. Aceste ore remediale se organizează pe grupe mici, care nu pun probleme epidemiologice pentru învăţământul primar şi gimnazial, obligatoriu cu prezenţă fizică, iar pentru învăţământul liceal pot fi şi cu prezenţă fizică şi online. Este un lucru important pentru că învăţământul online a accentuat inechitatea deja existentă înainte de pandemie în învăţământul românesc“, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la același post de televiziune.