Pulsoximetru pentru nou născuţi donat spitalului din Onești de Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” – Curierul de stiri
Thursday, April 18, 2024


Pulsoximetru pentru nou născuţi donat spitalului din Onești de Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a donat miercuri Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului „Sf. Doctor Luca…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 8, 2021

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a donat miercuri Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului „Sf. Doctor Luca al Crimeii” din Onești, județul Bacău, un Pulsoximetru Nellcor Betside. Aparat măsoară saturația periferică (SpO2) și ritmul cardiac, cu afişare grafică numerică și pletismografică.
Donaţia a fost făcută în contextul Zilei Internaţionale a Sănătăţii, celebrată anual în data de 7 aprilie.
Tot în această zi, Asociaţia „Sf. Voievod Ştefan cel Mare – Hârja’’ a reînceput proiectul medico-social de Telemedicină „Sănătate la un click distanță”, care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor vulnerabile la servicii medicale.
„Continuarea proiectului este necesară pentru deoarece duce la rezolvarea unor probleme sociale reale, cum ar fi inaccesibilitatea multor persoane cu polipatologii la servicii medicale, mai ales în contextul actual al pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 care a provocat o criză în sistemul medical mondial. Proiectul vine și ca prevenție, astfel încât persoane care nu sunt diagnosticate pot beneficia de consultații de specialitate gratuite”, a declarat pr. Ilarion Mâţă, consilier social Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.
Asociaţia „Sf. Voievod Ştefan cel Mare – Hârja” şi-a început activitatea în anul 2006.
Complexul de servicii sociale oferă îngrijirea persoanelor vârstnice în sistem rezidențial, servicii social – medicale pentru îngrijirea copiilor și tinerilor cu dizabilități în ambulatoriu, servicii de recuperare neuro-motorie, serviciul de ambulanță şi unitatea de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice.
Complexul funcţionează cu aprobarea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 197/2012, privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.