Thursday, January 27, 2022


Numărul românilor care își caută de muncă, în creștere

Numărul românilor care își caută un loc de muncă a crescut în primele trei luni ale anului cu 70% față…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 9, 2021

Numărul românilor care își caută un loc de muncă a crescut în primele trei luni ale anului cu 70% față de perioada similară a anului 2020, în timp ce numărul de joburi noi a rămas constant.

Peste 70.000 de joburi noi au fost postate în primele trei luni ale anului pe eJobs.ro, valoare egală cu cea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut.

Aplicările candidaților, în schimb, au crescut cu 70% față de primele trei luni din 2020, respectiv de la 2,7 milioane la aproape 4 milioane, cu o medie lunară de aproximativ 1.3 milioane de aplicări.

Domeniile în care este, în prezent, cea mai mare nevoie de candidați sunt retail, prestări servicii, IT, telecom, call center /BPO, industria alimentară sau producție.

Orașele cu cele mai multe oportunități pentru cei care vor să se angajeze sunt București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Iași, acestea devenind în ultimul an și importante centre de relocare pentru candidații din orașele mai mici în care piața muncii pare a fi în continuare blocată.