Friday, October 22, 2021


Marșul șoferilor din Moldova pentru autostradă. Oamenii cer infrastructură în regiune

Șoferi din toată Moldova au participat la acțiunea care se dorește a fi un semnal privind necesitatea unei infrastructuri în…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 11, 2021

Șoferi din toată Moldova au participat la acțiunea care se dorește a fi un semnal privind necesitatea unei infrastructuri în regiune.

Protestatarii sunt nemulțumiți de incertitudinea privind sursa de finanțare a acestui obiectiv.

În urmă cu câteva zile, a fost semnat un contract de 54 de milioane de lei pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pe tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni din viitoarea autostradă A8. Autostrada Unirii, de la Iași la Târgu Mureș, ar urma să aibă peste 200 de kilometri.

„I-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani. Moldova a așteptat suficient ca să aibă drumuri moderne. Pentru mine atât A8, cât și A7 sunt priorități și facem toate eforturile împreună cu echipa din minister și CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede. Vrem și ne luptăm ca ambele proiecte să aibă finanțare din PNRR”, a spus ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la semnarea contractului pentru proiectarea completă (studiu de fezabilitate + proiect tehnic) a Autostrăzii Unirii, A8 – sectorul principal între Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

Sursa: Digi24