Cercetat de poliţişti pentru violenţă în familie – Curierul de stiri
Friday, March 29, 2024


Cercetat de poliţişti pentru violenţă în familie

La data de 10 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Ordine Publică au fost sesizați cu privire la faptul…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 12, 2021

La data de 10 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Ordine Publică au fost sesizați cu privire la faptul că, un bărbat de 64 de ani, din comuna Măgura și-ar fi agresat soția.

Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, între cele două persoane a izbucnit un conflict la domiciliul acestora din comuna Măgura, în urma căruia bărbatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, și-ar fi lovit soția.

În urma completării chestionarului de evaluare a riscului, polițiștii au stabilit că există risc iminent de producere a altor acte de violență domestică, fiind întrunite condițiile necesare emiterii unui ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Ordinul de protecție provizoriu este emis atunci când, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc .

Conform acestuia, obligațiile și interdicțiile dispuse împotriva agresorilor prin ordinele de protecție provizorii devin obligatorii imediat după emiterea acestora, fără somație și fără trecerea vreunui termen.

Sursa: IPJ Bacău