Saturday, September 18, 2021


O fostā campioanā mondialā la handbal îsi va lansa cartea autobiografica la Biblioteca Radu Rosetti Onești

Narcisa Lecușanu, apreciată drept una dintre cele mai valoroase handbaliste ale României, membră în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at aprilie 12, 2021

Narcisa Lecușanu, apreciată drept una dintre cele mai valoroase handbaliste ale României, membră în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF), isi va lansa miercuri, 14 aprilie 2021, de la 12.30, la biblioteca Radu Rosetti din Onești, cartea autobiografică „Povestea vieții mele”.

Volumul conține 251 de capitole, printre care 28 de impresii ale unor jurnaliști valoroși, foști colegi din handbal, antrenori, oameni cu care Narcisa Lecușanu a interacționat de-a lungul carierei, precum Radu Naum, Florentina Carcadia, Dr. Hassan Moustafa (Președinte al Federației Internaționale de Handbal), Michael Wiederer (Președinte al Federației Europene de Handbal), Elisabeta Lipă (Președinte al Federației Române de Canotaj) și Ing. Cristian Gațu (Președinte de Onoare FRH).

Printre cele mai importante titluri obținute se numără cel de campioană mondială de tineret cu naţionala României (1995), vicecampioană mondială cu România la Sankt Petersburg (2005), câștigătoare a Cupei Cupelor EHF cu formația Oltchim Râmnicu Vâlcea (2007) și finalistă a Ligii Campionilor cu Oltchim (2010).

A reușit să înscrie 129 de goluri pentru Oltchim, în Liga Campionilor, în 40 de partide, și 302 goluri pentru naționala României, în 116 partide. S-a retras în 2010, la 34 de ani, din cauza unei accidentări la genunchi. Din 2016, a fost aleasă membru component în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF).

Evenimentul se va desfășura cu respectarea normelor ude protecție sanitara în vigoare.