Thursday, January 27, 2022


Salariile din sectorul public sunt săptămâna aceasta în atenţia Guvernului

Salariile din sectorul public sunt săptămâna aceasta în atenţia Guvernului, după ce premierul a aflat că cheltuielile de personal au…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 12, 2021

Salariile din sectorul public sunt săptămâna aceasta în atenţia Guvernului, după ce premierul a aflat că cheltuielile de personal au crescut în prima parte a anului; numai în ianuarie au fost mai mari cu aproape 700 de milioane de lei, iar în proiectul de buget este prevăzută o scădere cu 466 de milioane pe întreg anul.

Prim-ministrul Florin Cîţu aşteaptă acum explicaţii de la Ministerul de Finanţe, care ar urma să prezinte, la prima şedinţă a executivului, situaţia execuţiei bugetare pentru toate instituţiile din sistemul public.

Şi, tot săptămâna aceasta, Guvernul vrea să contureze un nou cadru de salarizare a angajaţilor de la stat, care să elimine sporurile în aproape toate cazurile.

Noua lege a salarizării bugetarilor va mai include sporuri doar pentru cazurile speciale, spunea premierul Florin Cîţu, precizând că, în acest sens, a fost deja discutat într-o primă lectură un memorandum propus de Ministerul Muncii.

El le-a cerut miniştrilor puncte de vedere astfel încât săptămâna aceasta să poată fi conturat un nou cadru de salarizare în sistemul public, pe baza unui set de principii şi criterii care să fie aprobat de guvern.

Tot în această săptămână, ministrul de Finanţe ar urma să prezinte o situaţie a execuţiei bugetare privind cheltuielile de personal pentru toţi ordonatorii de credit.

Premierul Florin Cîţu preciza în acest sens că limita de 110 miliarde de lei prevăzută în buget nu poate fi depăşită.