Thursday, January 27, 2022


Frig, ploi și vânt pânā vineri dimineață

Meteorologii au emis o informare de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece valabilă începând de…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 13, 2021

Meteorologii au emis o informare de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece valabilă începând de astăzi, de la ora 16:00, până vineri, 16 aprilie, ora 10:00.

Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

Din orele serii, la început în zona de munte, apoi în extindere, vor fi precipitații moderate cantitativ – local 15…25 de litri pe metru pătrat, punctiform mai ales la munte 30…40 de litri. Până mâine seară vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice. În noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri, trecător, în zona submontană, vor fi și precipitații mixte.

La munte, treptat, vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 de kilometri pe oră și va fi viscol. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 de kilometri pe oră, vor fi și în zonele joase de relief, îndeosebi în ziua de joi (15 aprilie), amplificând senzația de rece.