Friday, October 22, 2021


O platformă de e-learning, care vine în sprijinul elevilor ce susţin Bacalaureatul sau Evaluarea Naţională a fost lansată

O platformă de e-learning, care vine în sprijinul elevilor ce susţin Bacalaureatul sau Evaluarea Naţională, a fost lansată de Consiliul…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 16, 2021

O platformă de e-learning, care vine în sprijinul elevilor ce susţin Bacalaureatul sau Evaluarea Naţională, a fost lansată de Consiliul Naţional al Elevilor, alături de grupul de iniţiativă VreauLa.


Potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES, platforma numită „Vreau la examen” vine în sprijinul elevilor, prin punerea la dispoziţie a materialelor necesare procesului de pregătire, aceştia putând găsi lecţii prezentate schematic la materii precum Limba şi literatura română, Matematică, Istorie şi altele. Totodată, se precizează că, săptămânal, vor fi adăugate testele de antrenament publicate de către Ministerul Educaţiei.

Elevii se pot perfecţiona prin exerciţiile de tip grilă şi pot găsi, la secţiunea de tips & tricks, câteva articole referitoare la concentrare şi învăţare rapidă („Cum să înveţi mai uşor şi când este momentul oportun să o faci”; „Cum poţi învăţa singur o limbă străină?”; „Muzica te ajută cu adevărat să te concentrezi?”). Platforma poate fi accesată în mod gratuit, prin simpla înregistrare pe https://cne.vreaula.ro/login.

Statistica pentru rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat relevă faptul că rata de promovabilitate din acest an este de 40,71%, mai mică ca cea din 2019, având în vedere că anul trecut nu au fost organizate simulări.

Consiliul Naţional al Elevilor subliniază că, după un an în care sistemul de învăţământ românesc a avut de suferit din cauza pandemiei, elevii în clasele terminale nu au reuşit să parcurgă şi să aprofundeze materia necesară pentru a susţine examenele naţionale.

Sursa: Agerpres