Monday, September 20, 2021


Un bărbat din Helegiu, cercetat de polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase

La data de 21 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control pe…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at aprilie 22, 2021

La data de 21 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind operaţiunile cu produse de protecţie a plantelor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat la locuinţa unui bărbat, de 49 ani, din comuna Helegiu, cantitatea de aproximativ 11.000 kg de produse de protecţie a plantelor, depozitată fără respectarea condiţiilor legale privind protecţia mediului.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate, respectiv cultivarea plantelor superioare modificate genetic în vederea testării sau în scop comercial, fără înregistrarea prevăzută de lege. Totodată, a fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ 11.000 kg de produse de protecţie a plantelor.

Sursa: IPJ Bacău