Saturday, September 18, 2021


Începe Cupa ”Nadia Comăneci” 2021. Stelele gimnasticii românești își vor arăta talentul la Onești

Clubul Sportiv Municipal Oneşti găzduiește azi  ediţia a VII-a a Cupei “Nadia Comăneci” la gimnastică artistică, un eveniment care a…

PublicatCurierul , in Actualitate Sport , at aprilie 24, 2021

Clubul Sportiv Municipal Oneşti găzduiește azi  ediţia a VII-a a Cupei “Nadia Comăneci” la gimnastică artistică, un eveniment care a redeschis sezonul competițional. Zeci de mici gimaste au ajuns la Onești pentru concura la una dintre cele mai cunoscute competiții adresate junioarelor III.

La ediția din acest an, vor fi prezente 65 de gimnaste din mai multe cluburi sportive din România: CSȘ 7 Dinamo, CSM Arad, CSȘ 1 Constanța, CS Petrolul Ploiești, LPS Cetate Deva, CSȘ Bârlad, CSȘ Focșani, CSM Onești, CSM Onești- Târgoviște, CSM Cluj, CSȘ Viitorul Cluj

Tinerele gimnaste din România încep să întrevadă o mică speranță la revenirea la normalitate în sport, cu prima competiție de profil organizată în acest an. Între 23 și 24 aprilie, are loc la Onești un concurs devenit tradiție: Cupa “Nadia Comăneci” la gimnastică artistică, pentru junioare III, nivel 1 și 2.

Începând cu 2013, Fundația ”Nadia Comăneci” și Clubul Sportiv Municipal Onești, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Federației Române de Gimnastică și Primăriei Onești, au organizat, la inițiativa campioanei de la Montreal, o competiție la care gimnaste de 9-11 ani își demonstrează talentul și dorința de afirmare în sala în care, la Onești, Nadia și colegele sale s-au antrenat pentru victoriile obținute pe toate meridianele globului.

„Ne dorim intrarea în normalitate, iar Cupa “Nadia Comăneci” să deschidă drumul competițiilor de gimnastică în 2021.

Sunt aproape doi ani de când micuțele gimnaste nu au mai avut șansa de a participa la o competiție și doar așa le putem atrage în sală și dezvolta spiritul competițional. Într-o perioadă dificilă, sportul reprezintă o speranță la un viitor mai bun, în siguranță.Aș vrea să le felicit pe micuțele gimnaste că nu au renunțat la pasiunea și visul lor, dar și pe antrenori că au reușit să le mențină la un nivel ridicat de pregătire pentru viitorul gimnasticii românești!”, a declarat Nadia Comăneci.