Tuesday, June 22, 2021


Peste 30.000 de turişti se estimează că vor sosi în staţiunile de la mare în mini-vacanţa de 1 Mai şi Paşte

Mii de români şi-au rezervat sejururi pe litoral, unde aproximativ 100 de hoteluri vor fi deschise în weekend, multe dintre…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 28, 2021

Mii de români şi-au rezervat sejururi pe litoral, unde aproximativ 100 de hoteluri vor fi deschise în weekend, multe dintre ele deja ocupate la 70% din capacitate, maximul admis de autorităţi. Din Mamaia până în Vama Veche, în toate staţiunile terasele vor fi deschise până la ora 22:00 şi în weekend. Excepţie face Costineşti, cu o rată de peste 4 la mia de locuitori. În Constanţa şi în Mamaia incidenţă cumulată pentru ultimele 14 zile nu a coborât sub 3 la mie.

Silviu-Iulian Coşa, prefectul judeţului Constanţa: La nivelul municipiului Constanţa, restaurantele nu pot funcţion la interior. La nivelul judeţului Constanţa, restaurantele pot funcţiona la interior cu până la 30% din capacitatea pe care o au.

Nici cluburile de noapte nu vor fi deschise, iar distracţia se va încheia la ora 22:00. Forţele de ordine sunt pregătite.

Leontin Rădulescu, împuternicit prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa: Zonele care vor ridica probleme vor fi Mamaia Nord şi Vama Veche. O să trebuiască să aplicăm legea, la fel de ferm cum am aplicat-o şi până acum. Acolo unde se impune avertisment, dacă nu sancţiuni contravenţionale cu amendă.

În noaptea de Înviere nu se va circula cu declaraţie pe propria răspundere, dar autorităţile avertizează că petrecerile pe plajă sunt interzise.

Leontin Rădulescu: Prevederea legală rămâne: cu sau fără declaraţie, deplasarea este permisă numai în scopul participării la slujbe religioase. Nu este conform prevederilor legale să avem turişti pe plajă în noaptea de Înviere.