Wednesday, July 17, 2024


200 de amenzi date de polițiștii băcăuani atât pietonilor neatenți cât și șoferilor vitezomani

La data de 05 mai a.c., poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, au acţionat pe drumurile publice din…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 7, 2021

La data de 05 mai a.c., poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, au acţionat pe drumurile publice din judeţ, pentru reducerea riscului rutier, în special pentru combaterea indisciplinei pietonilor. Poliţiştii au efectuat verificări în trafic, ocazie cu care au legitimat peste 400 de persoane şi au controlat 254 de autovehicule. Totodată, au fost testaţi cu aparatul etilotest 82 de conducători auto.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 76.000 de lei, din care 164 la regimul rutier. Dintre acestea, 43 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, 5 pentru depăşiri neregulamentare, 42 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.

Poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii le recomandă pietonilor:

• să fie atenţi la trafic, chiar şi atunci când traversează pe trecere!

• să se asigure că şoferul a observat intenţia de a traversa şi că poate opri în condiţii de siguranţă!

• să nu îşi obtureze câmpul vizual cu articole vestimentare (gluga hainei sau umbrela) şi să nu se lase distraşi (utilizarea telefonului mobil poate distrage atenţia şi în cazul pietonilor). Conducătorii auto sunt sfătuiţi:

• să îşi amintească mereu că pentru a preîntâmpina orice eveniment neplăcut, în apropierea trecerilor pentru pietoni trebuie să sporească atenţia.

• să prevadă că un trecător poate fi neatent atunci când traversează!

• să preîntâmpine orice eveniment neplăcut, în special accidentarea unui pieton în orice situaţie, nu doar în apropierea de trecerile pentru pietoni.