Wednesday, July 17, 2024


Doi tineri din Bacău au sechestrat o familie în propria lor locuință și le-au furat 10.000 de dolari

La data de 22 ianuarie a.c., poliţiştii băcăuani au fost sesizaţi de o femeie în vârstă de 65 de ani,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 7, 2021

La data de 22 ianuarie a.c., poliţiştii băcăuani au fost sesizaţi de o femeie în vârstă de 65 de ani, din municipiul Bacău, cu privire la faptul că două persoane necunoscute s-ar fi prezentat la locuinţa sa, i-ar fi indus în eroare pe ea şi soţul acesteia, pretinzând că sunt de la o firmă de telefonie și i-ar fi deposedat de 10.000 de dolari.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că, în cursul aceleaşi zile, două persoane necunoscute ar fi pătruns în locuinţa lor folosindu-se de calitatea falsă declarată de lucrători a unei reţele de telefonie, după care i-ar fi imobilizat în camere separate, folosindu-se de un spray iritant-lacrimogen şi un pistol şi le-ar fi sustras suma de 10.000 de dolari.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi complexe investigative şi au identificat doi tineri, unul de 21 de ani, din Bacău, iar celălalt de 27 de ani, din comuna Bereşti-Bistriţa, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J.Alba, poliţiştii băcăuani au pus în executare 9 percheziţii domiciliare, din care , 6 pe raza municipiului Bacău, şi câte una în comunele Filipeşti, Bereşti-Bistriţa şi în municipiul Sebeş.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 7 telefoane mobile diferite mărci, un ceas de mână în valoare de 500 euro, sumele de 39.000 lei şi 400 euro, un pistol airsoft cu bile şi obiecte de îmbrăcăminte. 9 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri. Tânărul de 21 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi, ulterior prezentat instanţei care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul Brigăzilor Operaţiuni Speciale Bacău şi Alba şi Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Bacău.

Fiți precauți când la ușă se prezintă, fără a fi solicitat vreun serviciu, persoane necunoscute care declară că reprezintă companiile de utilități ( gaz, curent, primărie, cablu TV, etc.) sau care pretind a fi angajaţi a unor supermarketuri/vânzători ambulanţi ce oferă gratuit (ori la preţuri avantajoase) diferite produse sau prezintă diverse promoții – nu permiteți accesul lor în locuință.