Thursday, July 18, 2024


WhatsApp nu va mai putea fi folosit pe 53 de telefoane iPhone și Android, de la 1 noiembrie. Ce trebuie să facă utilizatorii

Peste aproximativ două săptămâni, din 1 noiembrie, utilizatorii aplicației WhatsApp nu o vor mai putea folosi dacă telefoanele lor au…

PublicatCurierul , in Actualitate , at octombrie 16, 2021

Peste aproximativ două săptămâni, din 1 noiembrie, utilizatorii aplicației WhatsApp nu o vor mai putea folosi dacă telefoanele lor au sisteme de operare vechi, respectiv dacă nu au versiunile 4.1 sau mai noi pentru Android, și iOS 10 sau mai noi, pentru iPhone

WhatsApp, cea mai populară aplicație de chat din lume, nu va mai fi accesibilă utilizatorilor cu telefoane ce nu pot fi actualizate cu versiuni mai noi ale sistemelor de operare.

„WhatsApp nu va mai funcționa pe telefoane care au sistemul de operare Android OS 4.0.4 sau mai vechi de la 1 noiembrie 2021. Vă rugăm să treceți pe un aparat compatibil sau să salvați istoricul msageriei până atunci”, a anunțat.WhatsApp, care are peste 2 miliarde de utilizatori în mai mult de 180 de țări.

În cazul sistemului de operare de la Apple, versiunile compatibile sunt iOS 10 și mai noi. Sunt vizate și sistemele de operare ale altor producători, precum Nokia, respectiv KaiOS v2.5.0 și mai noi, inclusiv JioPhone și JioPhone 2.

Cât de vechi sunt versiunile ce vor deveni incompatibile

Astfel, primul pas – și recomandarea generală – este ca utilizatorii să își instaleze cea mai recentă variantă posibilă de sistem de operare și, dacă nu este posibilă actualizarea la variantele compatibile, să își cumpere un alt telefon mobil, mai nou, dacă vor să mai comunice prin intermediul WhatsApp. potrivit unei analize recente a publicației britanice.

Jurnaliștii de la Mirror au întocmit o listă cu 53 de telefoane care au apărut pe piață cu verisiuni mai vechi decât ultimele anunțate drept compatibile, însă unele pot fi actualizate la cea mai recentă versiune.

În ceea ce privește Apple, iOS 10 a fost lansată în septembrie 2016, iar Apple a ajuns cu actualizările la versiunea 15.0.2, lansată zilele trecute. Această ultimă versiune este compatibilă cu modele mai vechi de iPhone, deci pot fi actualizate pentru a rula WhatsApp.