Tuesday, July 27, 2021


Bacău: Acțiune în fortā a polițiștilor rutieri

Polițiștii rutieri au organizat, la finalul săptămânii trecute, în intervale orare diferite, o acțiune în județul Bacău la care au…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 10, 2021

Polițiștii rutieri au organizat, la finalul săptămânii trecute, în intervale orare diferite, o acțiune în județul Bacău la care au fost angrenați peste 40 de polițiști rutieri.

În acest context, au fost controlate 270 de autovehicule și constatate peste 120 de abateri de la regimul rutier.

Polițiștii de la rutieră din tot judeţul, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special încălcări ale regimului legal de viteză.

În urma controalelor pe drumurile publice din judeţ, polițiștii au aplicat 132 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 de lei. Dintre acestea, 126 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conform O.U.G.195 din 2002, iar 6 în baza Legii 55 din 2020. De asemenea, au fost verificate 270 de autovehicule.

S-au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrul portabil model TruCAM. Au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei legale.

În cadrul acțiunii, polițiștii au reținut 51 de permise de conducere, dintre care 48, pentru depășirea limitei de viteză legală cu peste 50 km/h și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Exemplu: Într-un interval de două ore în care poliţiştii au acţionat cu cinemometrul portabil model TruCAM, pe autostrada A7, pe ambele sensuri de mers, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză şi au fost reţinute 10 permise de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.