Friday, July 12, 2024


BACAU: Pentru cā lua persoane „la ocazie”, un bărbat a rămas fără certicatul de înmatriculare și plăcutele cu numărul mașinii. A primit, în schimb, o amenda usturătoare

La data de 07 mai a.c., polițiștii rutieri din Bacău au depistat un bărbat de 55 de ani, din comuna…

PublicatCurierul , in Actualitate , at mai 10, 2021

La data de 07 mai a.c., polițiștii rutieri din Bacău au depistat un bărbat de 55 de ani, din comuna Horgeşti, care transporta, contra cost, 4 persoane, pe ruta Bacău-Horgeşti, fără a deţine documente legale pentru a executa serviciul de transport public de persoane. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 38/2003 și i-au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare pentru 6 luni.

Deplasarea cu maşina de ocazie implică riscuri majore.Nu acceptaţi niciodată să vă urcaţi în maşina unei persoane necunoscute. Oricât de prietenoasă ar părea, nu puteţi avea siguranţa că este bine intenţionată. Nu aveţi garanţia că şoferul nu se va abate de la traseul stabilit.

Riscul de a fi victima unui accident rutier:

Conducătorul auto nu are pregătirea necesară pentru transportul public de persoane;

Autoturismul/autovehiculul poate avea o stare tehnică neconformă, care să pună în pericol siguranţa pasagerilor;

Şoferul poate fi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psiho-active; Şoferul poate să nu aibă experienţă suficientă în conducerea autovehiculelor;

Şoferul poate să nu deţină permis de conducere sau acesta să fie suspendat pentru săvârşirea unor abateri rutiere;

Şoferul poate fi obosit sau poate avea afecţiuni medicale care să îi afecteze capacitatea de a conduce;

Şoferul poate avea un stil de conducere agresiv care să crească riscul de implicare în accidente rutiere;

Nu ţi se oferă oferă nicio siguranţă pe perioada deplasării şi nu vei beneficia de asigurare pe durata călătoriei aşa cum prevăd actele normative în cazul transporturilor licenţiate.

Utilizaţi mijloacele de transport în comun! Sunt mult mai sigure!