Thursday, July 29, 2021


Intervenții ale jandarmilor pentru alungarea unor urși la Miercurea Ciuc

Jandarmii harghiteni au intervenit marţi şi miercuri dimineaţa pentru îndepărtarea unor urşi a căror prezenţă a fost semnalată la marginea…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at mai 12, 2021

Jandarmii harghiteni au intervenit marţi şi miercuri dimineaţa pentru îndepărtarea unor urşi a căror prezenţă a fost semnalată la marginea municipiilor Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, în ultimele 24 de ore s-au primit trei apeluri la numărul de urgenţă 112, care semnalau prezenţa animalelor în cele două oraşe.

Primul apel a fost primit marţi după-amiază şi anunţa faptul că un urs şi-a făcut apariţia pe Aleea Ursului din cartierul Szécseny al municipiului Miercurea Ciuc. Apelul a fost făcut de către un locatar din zonă.

La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, care a îndepărtat animalul înspre pădure.

Al doilea apel a fost făcut în cursul serii, un alt bărbat semnalând prezenţa unui urs în curtea proprie, situată în aceeaşi zonă în care un urs fusese observat în timpul zilei. Din cele relatate de apelant, animalul se afla în căutare de hrană. Bărbatului i s-a recomandat să rămână în casă până la sosirea echipajului de jandarmi.

Patrula din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil care a ajuns la scurt timp la faţa locului, dar nu a mai găsit ursul la locul indicat şi nici în imediata apropiere.

Ultimul apel a fost primit miercuri dimineaţa, tot din partea unui bărbat, care semnala prezenţa a doi urşi în apropierea Băilor Szejke, la intrarea în municipiul Odorheiu Secuiesc.

În zonă a fost direcţionată o patrulă de ordine publică formată din jandarm şi poliţist, dar urşii nu au mai fost găsiţi, locul unde aceştia au fost zăriţi fiind în imediata apropiere a unei păduri.

În toate cele trei cazuri, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu, nefiind înregistrate alte evenimente.

De asemenea, au fost transmise mesaje RO-ALERT de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, prin care oamenii erau avertizaţi asupra pericolului.

Sursa: Agerpres